Položaj Ivanice

Print This Page

Naši objekti se nalaze u naselju Ivanica (Bosna i Hercegovina, Federacija BiH) u zaledju Dubrovnika iznad Dubrovačke rivijere, blizu graničnog prelaza izmedju Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Udaljenost od mora iznosi 5km, a od Dubrovnika 8km. Na bosansko-hercegovačkoj strani najbliži urbani centar je Trebinje, koje se nalazi na udaljenosti od oko 15 km.

Ivanica je prije rata bila vrlo omiljeno naselje za odmor, poznato kao vazdušna banja,  gdje su svoje kuće imale osobe iz cijele bivše Jugoslavije, a naročito su je cijenili Dubrovčani, koji su od ljetne gužve i vrućine nalazili utočište na Ivanici, gdje su gradili svoje vikendice.

Interes za ovu lokaciju, kao buduću bosanskohercegovačku turističku destinaciju, brzo raste i većina postojećih devastiranih objekata je prodata domaćim i stranim investitorima.

DOSTUPNOST

Avionom

Medjunarodni aerodrom Dubrovnik (Ćilipi) nalazi se na udaljenosti od 20 km od Ivanice i povezan je sa svim većim destinacijama u svijetu. Od aerodroma do Ivanice vam je potreban automobil.

Brodom

Medjunarodna luka nalazi se u Dubrovniku. Redovnim linijama feribota možete stići do Dubrovnika iz Barija, Ankone (Split) ili Rijeke. Iz Dubrovnika do Ivanice vam je potreban automobil. Na udaljenosti od 7 km, u Dubrovačkoj rijeci, nalazi se Marina gdje možete usidriti ili iznajmiti razna morska plovila.

www.jadrolinija.hr

Automobilom

- Iz pravca Split/Dubrovnik

Jadranskom magistralom E65 prodjete Dubrovnik.  2 km nakon Dubrovnika, u smjeru Cavtata,  na lijevo se odvaja cesta prema unutrašnjosti, smijer Gornji Brgat Nako sto prodjete Brgat, dolazite do  RH-BH granice, koja je na Ivanici. Nakon prelazka granice, kod table  “Restaurant Panorama Ivanica” skrenite na lijevo. Naši objekti se nalaze nedaleko od toga skretanja, iznad kafane.

- Iz pravca Cavtat/Ćilipi

Jadranskom magistralom E80 vozite u smjeru Dubrovnika. 2 km prije Dubrovnika na desno se odvaja cesta prema unutrašnjosti, smijer Gornji Brgat. Nako sto prodjete Brgat, dolazite do  RH-BH granice, koja je u Ivanici. Nakon prelazka granice, kod table  “Restaurant Panorama Ivanica” skrenite na lijevo. Naši objekti se nalaze nedaleko od toga skretanja, iznad kafane.

- Iz pravca Trebinja

Slijedite smjer Dubrovnik. Čim prodjete tablu “Ivanica” skrenete na desno prema “Restaurant Panorama Ivanica”. Naši objekti se nalaze nedaleko od toga skretanja, iznad restorana.

JAVNI PREVOZ

Mada se planira, jos uvijek nema redovnog javnog prevoza sa Ivanice ka moru, niti prema Trebinju. Za vaš boravak na Ivanici vam je zato neophodan automobil.. Ukoliko nemate automobil mi vam možemo iznajmiti jedno naše vozilo ili pomoći  da iznajmite neko drugo. Trebate nam samo javiti na vrijeme.

Redovne autobuske linije saobraćaju jadranskom magistralom uz obalu i vrlo su česte. Ako idete u Dubrovnik, preporučujemo vam da svoj automobil ostavite van grada i uzmete javni prevoz, jer je u gradu nemoguće naći parking u ljetnim mjesecima.

Redovne brodske linije povezuju obalu sa ostrvima.

PLAŽE I BAZENI

Najbliže plaže nalaze se u Kuparima, Srebrenom (pogodno za malu dijecu), Mlinima, Platu i Cavtatu. U Dubrovniku imaju dvije gradske plaže, jedna na Pločama druga u Lapadu.

Pojedini hoteli dozvoljavaju kupanje na svojim bazenima i onima koji nisu gosti hotela, kao na primjer hoteli u Platu. U Trebinju imate dva otvorena velika gradska bazena uz rijeku Trebišnjicu.

ŠOPING

Na Ivanici imate malu prodavnicu sa neophodnim potrebštinama i dvije kafane.

Savremeni šoping centar “Getro” nalazi se na razdaljini od 3km od Ivanice prema Kuparima. Dobro je snabdjeven i cijene su pristojne.

Najjeftinije se snabdjevate u Trebinju gdje imate više dobro opremljenih supermarketa koji rade do kasno u noć, kao i zelenu pijacu koja je otvorena svakog dana do 12h.

KULTURNO-ISTORIJSKI SPOMENICI, RESTORANI, IZLASCI, EKSKURZIJE…

Ako osim Dubrovnika i njegove rivijere poželite jos nešto više za vrijeme vašeg odmora, sigurno je vrijedno obići obližnja ostrva Lopud, Kalamotu, Šipan, a od priobalnih naselja Cavtat, Zaton, Trsteno. Lijepe večeri možete provesti u kafićima ili disko-klubovima na obali mora ili uz rijeku Trebišnjicu. Za one koji vole avanturu preporučujemo rafting na rijeci Neretvi, a od kulturnih izleta preporučujumo odlazak u Mostar i Sarajevo.

U kući ili u apartmanu koji kod nas iznajmite čekaće vaš brošure sa informcijom o restoranima, kulturnim znamenitostima kao i o drugim dešavanjima u okolini. Ne zaboravite da Trebinje ima par veoma dobrih restorana, a cijene su mnogo pristupačnije nego uz Jadransku obalu.

Vaši domaćini i gosti koji poslije Vas budu boravili u našem smjestaju biće vam zahvalni ukoliko svoja iskustva zabilježite u  “Knjigu gostiju” .